Frans HoenMin of meer gelijktijdig met het vertrek van de voorzitter, heeft Frans Hoen onlangs het stokje als penningmeester overgedragen. Frans heeft aan de wieg gestaan van de oprichting van de stichting in 2003. Hij begon zijn carrière als penningmeester al in 2002, bij het comité 175 KMA. Toen een jaar later de stichting HV KMA werd opgericht, ging hij “gewoon door” en dat dus al bijna twintig jaar, chapeau! 


Creatieve oplossingen
Frans was erg creatief in het vinden van slimme oplossingen, zoals het bouwen van een database voor de schilderijencollectie en de vrijwilligersadministratie. En had je een computer of software probleem? Frans wist altijd wel een oplossing. Hij heeft mening vrijwilliger uit de brand geholpen. Ook het aanboren van alternatieve geldstromen lukte hem erg goed. Meerdere keren peuterde hij een gift bij de RABO Bank los voor ons vrijwilligerswerk.
Aanbieden_cheque.jpgDe rust zelve


De rust zelve en zonder ooit een onvertogen woord te gebruiken, heeft Frans er al die jaren voor gezorgd dat de financiële huishouding van de stichting keurig op orde bleef, met als basis een consciëntieus gevoerde boekhouding. Zijn actieve en betrokken inbreng zorgde voor de continuïteit en de rust binnen het bestuur van de HV KMA. Ook de invoering van de regelgeving rond de privacy wetgeving heeft Frans binnen de stichting keurig op orde gebracht, net zoals de voorbereidingen om voor de stichting de ANBI status te verkrijgen.
Als vrijwilliger kreeg u met Frans te maken, wanneer hij de welbekende VVV-bon voor u verzorgde. Als penningmeester was hij achter de schermen van groot belang bij de eindejaarbijeenkomst en andere evenementen, die we organiseerden. Hij zorgde er voor dat de consumptiebonnen en de catering op tijd waren en dat de geldkistjes gevuld waren. Nog belangrijker was dat hij ondanks complexe regels af en toe geld (terug)kreeg van onze sponsor, de NLDA.
Frans is een vrijwilliger bij uitstek. Hij heeft zich ook jarenlang ingezet bij de stichting Vluchtelingenwerk Bergen op Zoom. En nog steeds is hij penningmeester bij het zogeheten Seniorenconvent van de KMA, een vereniging van postactieven KMA stafleden. We prijzen ons gelukkig dat we zo lang van Frans' talenten en energie als penningmeester hebben mogen profiteren. Heel veel dank daarvoor!
Frans is als penningmeester opgevolgd door Jan-Leendert Voetelink. Contact met de nieuwe penningmeester via het contact formulier.