user_mobilelogo

Breda. Maandag 29 mei 2023. Op de jaarlijkse Nassaudag op Tweede Pinksterdag  laten we de Bredanaars en bezoekers de rijke historie zien en beleven. In dit kader is de kasteelcomplex opengesteld om op eigen gelegenheid te verkennen aan de hand van onderstaande plattegrond. Tevens staan op bepaalde punten vrijwilligers van onze stichting opgesteld, die u graag uitleg geven over de historie van het kasteel. Ze zijn herkenbaar aan een badge met opschrift Historische Verzameling KMA.

Wat is er te zien ( zie legenda ).

  • Het Blokhuis. De voormalige woning van Willem van Oranje, binnen speelt een muziekensemble toepasselijke muziek. De toegang is vrij maar gereguleerd.
  • De parade. Re-enactment, schatgraven en optredens jachthoorn korps Garde Jagers.
  • De Binnenplaats. Doorlopende demonstratie van de schermsport. Daar is ook een cateringpunt voor een verfrissing of versnapering. Consumptiebonnen zijn ter plaatse te koop.
  • Nassauzaal. Galerij van grote olieverfschilderijen van onze staatshoofden en hun voorgangers, momenteel in gebruik als officiële ontvangstruimte van de KMA.
  • De Kolommenzaal. Een impressie van het vroegere kasteel, tegenwoordig in gebruik als eetzaal voor de cadetten, met doorlopende schermdemonstraties.
  • Koningin Wilhelmina Paviljoen. In dit gebouw op het Kasteelplein is onze permanente expositie toegankelijk.


Rondleidingen.
Voor een bezoek aan het gesloten deel van het kasteelcomplex kunt u deelnemen aan een rondleiding, over de eerste verdieping van het Kasteel, die ongeveer 20 minuten duurt. De start is vanaf de binnenplaats van het Kasteel. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen per groep. U kunt een (gratis) ticket afhalen bij het startpunt. De starttijden worden bij het vertrekpunt aangegeven. Zonder ticket kunt u niet deelnemen.